Skip to content
Back to Recipes

PIŠČANČJI BORŠČ

PIŠČANČJI BORŠČ

Ingredients (4 OSEBE):

  • 1 piščančje bedro
  • sol in poper po okusu
  • 1 lovorjev list
  • 1 strok česna
  • 200 g krompirja
  • 100 g korenja
  • 200 g rdeče pese
  • 1 čebula
  • 300 g zelja
  • 25 g paradižnikove paste
  • 1.5 l vode
  • 40 g masla
  • Za postrežbo
  • posušeni peteršilj
  • čili v prahu
  • mlada čebulica, nasekljana
  • kisla smetana

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 15 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Piščančje bedro položite v Ovalni UltraPro, 3,5 l. Dodajte sol, poper, lovorjev list in olupljen strok česna.

  • Zelenjavo očistite in jo narežite z Mandochefom: krompir na palčke (9; 9), korenje in rdečo peso na rezine julienne (1; 6), ter čebulo in zelje na rezine (1/zaklenjeno). Zelenjavo očistite in jo narežite z Mandochefom: krompir na palčke (9; 9), korenje in rdečo peso na rezine julienne (1; 6), ter čebulo in zelje na rezine (1/zaklenjeno). 

  • Dodajte narezano zelenjavo k mesu v UltraPro v naslednjem vrstnem redu: zelje, nato krompir, rdečo peso, korenje in čebulo.

  • V Magic mikserju Easy, 350 ml, zmešajte paradižnikovo pasto z 200 ml vode in zlijte v UltraPro.

  • Na vrh dodajte še majhne koščke masla in vodo, da prekrije vso zelenjavo. Ne mešajte.

  • Pokrijte in kuhajte v mikrovalovni pečici 20 minut pri 600 vatih.

  • Ogrejte pečico na 220 °C in kuhajte juho v njej še 30 minut.

  • Pustite počivati približno 15 minut.

  • Odstranite piščančje bedro iz juhe, odstranite kosti in narežite meso na majhne koščke, nato pa vrnite nazaj v juho.

  • Juho postrezite potreseno s peteršiljem, čilijem, mlado čebulico in kislo smetano.

Additional Note:

Naslednji dan je juha še okusnejša.