Ingredients (4 OSEBE):
- 1 piščančje bedro
- sol in poper po okusu
- 1 lovorjev list
- 1 strok česna
- 200 g krompirja
- 100 g korenja
- 200 g rdeče pese
- 1 čebula
- 300 g zelja
- 25 g paradižnikove paste
- 1.5 l vode
- 40 g masla
- Za postrežbo
- posušeni peteršilj
- čili v prahu
- mlada čebulica, nasekljana
- kisla smetana
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: average
Preparation:
Piščančje bedro položite v Ovalni UltraPro, 3,5 l. Dodajte sol, poper, lovorjev list in olupljen strok česna.
Zelenjavo očistite in jo narežite z Mandochefom: krompir na palčke (9; 9), korenje in rdečo peso na rezine julienne (1; 6), ter čebulo in zelje na rezine (1/zaklenjeno). Zelenjavo očistite in jo narežite z Mandochefom: krompir na palčke (9; 9), korenje in rdečo peso na rezine julienne (1; 6), ter čebulo in zelje na rezine (1/zaklenjeno).
Dodajte narezano zelenjavo k mesu v UltraPro v naslednjem vrstnem redu: zelje, nato krompir, rdečo peso, korenje in čebulo.
V Magic mikserju Easy, 350 ml, zmešajte paradižnikovo pasto z 200 ml vode in zlijte v UltraPro.
Na vrh dodajte še majhne koščke masla in vodo, da prekrije vso zelenjavo. Ne mešajte.
Pokrijte in kuhajte v mikrovalovni pečici 20 minut pri 600 vatih.
Ogrejte pečico na 220 °C in kuhajte juho v njej še 30 minut.
Pustite počivati približno 15 minut.
Odstranite piščančje bedro iz juhe, odstranite kosti in narežite meso na majhne koščke, nato pa vrnite nazaj v juho.
Juho postrezite potreseno s peteršiljem, čilijem, mlado čebulico in kislo smetano.
Additional Note:
Naslednji dan je juha še okusnejša.