Skip to content
Back to Recipes

MEŠANA SOLATA IN NABODALA TUNA

MEŠANA SOLATA IN NABODALA TUNA

Ingredients (6 people):

  • 275 g svežega tuna, narezanega na kocke
  • 1 žlica olja
  • 6 jajc, srednje velikosti
  • 150 g zelenega stročjega fižola
  • 150 g krompirja
  • 6 lesenih nabodal
  • 2 žlici sezamovih semen
  • 2 lista zelene solate
  • 1/2 rdeče čebule
  • 150 g paradižnika
  • 500 g mešane zelene solate, oprane in osušene
  • 2 vejici svežega koriandra
  • Marinada
  • 1 žlica olja
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlički sladke sojine omake
  • 2 g sveže ribanega ingverja
  • 2 g sveže limonske trave

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • V Srednji nizki posodi za zamrzovanje, 1 l, zmešajte vse sestavine za marinado in dodajte na kocke narezanega tuna. Pustite marinirati 20 minut v hladilniku.   

  • V osnovno posodo Velikega Micro Urbana nalijte 400 ml vode in nato vanjo vstavite še zaščitno cedilo. S Silikonskim čopičem premažite z oljem 6 Posodic Ramekins, 80 ml. Položite jih v zaščitno cedilo, nato pa v vsako od prosodic „ubijte“ eno jajce. Ne pokrivajte posodic.

  • Pokrijte posodo z zaščitnim pokrovom in kuhajte v mikrovalovni pečici 7 minut pri 600 vatih, če želite jajca mehko kuhana, ali 9 minut za trdo kuhana jajca. Vzemite Posodice  Ramekins iz Velikega Micro Urbana in jih postavite na stran.

  • Nalijte 400 ml vode v čisto osnovno posodo Velikega Micro Urbana. Očistite fižol, olupite in narežite krompir, vse dajte v zaščitno cedilo, ki ga nato položite v osnovno posodo. Pokrijte in kuhajte v mikrovalovni pečici približno 10 minut pri 900 vatih.

  • Dajte kocke tuna na lesena nabodala in jih povaljajte v sezamovih semenih ter jih dajte na lista zelene solate v plitvo cedilo.

  • Po prvem delu kuhanja fižola in krompirja dodajte plitvo cedilo  na zaščitno cedilo, pokrijte in ponovno kuhajte v mikrovalovni pečici približno 4 minute pri 900 vatih. Pustite počivati 5 minut.

  • Olupite čebulo in paradižnik in ju nato narežite na rezine z Mandochefom (debelina 2).

  • Na vsak servirni krožnik položite nekaj mešane zelene solate, dodajte listke svežega koriandra in okrasite z jajcem, paradižnikovimi in čebulnimi rezinami, dodajte še fižol in nabodala tuna. Prelijte s prelivom po želji ter solite in popoprajte po svojem okusu. 

Additional Note: