Skip to content
Back to Recipes

ČOKOLADNI KOLAČ S HRUŠKO

ČOKOLADNI KOLAČ S HRUŠKO

Sestavine (8 Osebe):

  • 150 g temne čokolade
  • 125 g masla
  • 1 l vrele vode za vodno kopel
  • 50 ml mleka (lahko tudi rastlinskega)
  • 5 jajc
  • 200 g večnamenske moke
  • 10 ml pecilnega praška (±2 žlički)
  • 50 g kakava v prahu (presejanega)
  • 130 g sladkorja
  • 400 g hrušk iz kompota (odcejenih)
  • Za namastitev modela UltraPro
  • 15 g neslanega masla
  • 15 g sladkorja

Čas priprave: 10 min.

Čas kuhanja: 50 min.

Čas počivanja: 60 min.

Težavnostna stopnja: preprosto

Povprečni strošek: nizki

Priprava:

  • Nalomite čokolado na majhne koščke in jo dajte v Skledo za mešanje Ultimate, 1 l. Dodajte na koščke narezano maslo.

  • Približno 1 l vrele vode nalijte v Skledo za mešanje Ultimate, 3,5 l, in vanjo previdno položite Skledo za mešanje Ultimate, 1 l, v kateri imate nalomljeno čokolado in maslo. Pustite stati približno 15 minut brez pokrova, približno na polovici časa pa čokoladno nekoliko premešajte.

  • Odstranite Skledo za mešanje Ultimate, 1 l. Dodajte mleko in med mešanjem še jajca, eno po eno. Dobro premešajte, da dobite enotno, gladko maso.

  • V pečico namestite hladno rešetko na drugo raven od spodaj in ogrejte pečico na 180 °C brez ventilacije.

  • Iz Sklede za mešanje, 3,5 l, odstranite toplo vodo in skledo dobro obrišite. Dodajte vanjo moko, pecilni prašek, kakav v prahu in sladkor, pokrijte s pokrovom in s stresanjem vsebino dobro premešajte.

  • V skledo za mešanje Ultimate, 3,5 l, dodajte še stopljeno čokoladno mešanico. Skledo ponovno zaprite s pokrovom in jo pretresite z leve na desno najmanj 10-krat, nato pa izmenično še gor-dol in levo-desno še najmanj 30 sekund oziroma dokler ne zaznate nikakršnega zvoka več.

  • Narežite hruške (vsako polovico hruške na približno 6 koščkov), dodajte jih v pripravljeno čokoladno maso in premešajte, da se vse dobro poveže.

  • Namastite Ovalni UltraPro, 2 l, z maslom in potresite s sladkorjem.

  • Čokoladno maso nadevajte v UltraPro in odkrito pecite 45-50 minut.

  • Pustite počivati 10-15 minut, preden kolač odstranite iz modela, nato naj se ohlaja še najmanj 30 minut, preden ga postrežete.

Dodatna opomba:

NASVET

* Uporabite Skledo za mešanje Ultimate, 2 l, in Univerzalni dodatek za odceditev hrušk iz pločevinke.