Skip to content
Back to Recipes

Avokado s češnjevim paradižnikom in riba s pomarančo

Avokado s češnjevim paradižnikom in riba s pomarančo

Ingredients (6 people):

  • 1 rdeča čebula
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 6 avokadov (ne preveč zrelih)
  • 30 ml limonovega soka (±2 žlici)
  • 2 pomaranči
  • 6 filejev bele ribe (približno 125 g vsak)
  • sol in poper po okusu
  • 4 vejice koriandra (drobno nasekljanega)
  • 30 ml olivnega olja (±2 žlici)

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 15 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Ogrejte pečico na 180 °C brez ventilacije, nato pa na hladno rešetko namestite Silikonsko podlago za peko z robom ali drugi pekač. Postavite na stran.

  • Olupite čebulo, prerežite jo na pol in jo narežite s Super rezalnikom, z velikim rezilom.

  • Češnjeve paradižnike razpolovite.

  • Vsak avokado razpolovite, odstranite koščico in meso vsake polovice z žlico, nato pa ga narežite s Super rezalnikom z velikim rezilom. Prelijte z limonovim sokom, da preprečite oksidacijo.

  • Pomaranči olupite in ju filirajte.

  • Ribje fileje položite na silikonsko podlago za peko ali pekač, začinite s soljo in poprom ter na vsakega od filejev položite 3 ali 4 pomarančne rezine. Pecite v pečici 15 minut.

  • V večji ponvi na olivnem olju na hitro prepražite čebulo 2-3 minute na visoki temperaturi. Dodajte češnjev paradižnik in pražite še 1 minuto. Dodajte narezan avokado, nasekljan koriander, sol in poper po okusu in med stalnim nežnim mešanjem pražite še približno 2 minuti.

  • Pečeno ribo postrezite z mešanico čebule, paradižnika in avokada.

     

Additional Note: